Pročitajte najavu meteorologa: Kakvo nas vrijeme očekuje prvog radnog dana

Radiosarajevo.ba
Pročitajte najavu meteorologa: Kakvo nas vrijeme očekuje prvog radnog dana
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon što su tokom cijelog dana gotovo svi stanovnici Bosne i Hercegovine mogli uživati u lijepom vremenu, jer je bilo prilično vedro, meteorolozi za sutra predviđaju apsolutno drugačije vrijeme.

Kako stoji u predviđanjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljom. U višim područjima se očekuje slab snijeg ili susnježica, a te poslije podne ili krajem dana očekuje se razvedravanje u Krajini, Posavini i na zapadu Bosne.

U Hercegovini će jutro biti pretežno vedro, slično kao i danas, dok će tokom ostatka dana preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Meteorolozi preporučuju i da se utoplite, jer nas očekuju jutarnje temperature od -4 do 2 stepena, ali i vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, koji bi navečer mogao skrenuti u sjeverni i sjeverozapadni smjer. U Hercegovini se očekuje nešto toplije vrijeme, ali sve bi to mogla pokvariti slaba do umjerena bura, koja se najavljuje.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša ili rosulja. U višim dijelovima grada slab i povremen snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 5 stepeni Celzijusa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije