Poledica na putevima: Vozači, oprez!

Radiosarajevo.ba
Poledica na putevima: Vozači, oprez!
Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na većini puteva u BiH.
Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Visoko - Zenica, kao i magistralne puteve: M-4 Doboj - Gračanica, M-16.2 Prozor - Jablanica, M-17 Konjic - Mostar i M-5 Lašva - Vitez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelira se na maksimalno opreznu vožnju i podsjeća da je  posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
 
Zbog radova na asfaltiranju kružnog toka na magistralnom putu M-14 u Bosanskoj Krupi, danas od 08 do 12 sati doći će do obustave saobraćaja za sve kategorije vozila. Za teretna vozila i autobuse, saobraćaj će biti obustavljen u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce.
 
Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Žepče - Nemila, M-16 Banja Luka - Jajce, M-16.2 Prozor - Jablanica i M-18 Tuzla - Priboj.
 
Zbog radova na području Hrvatske moguća su duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja. Na ostalim graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

KANTON SARAJEVO

Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Komatin, Halilbašića i Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije