Pročitajte prekrasnu rođendansku priču iz Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Pročitajte prekrasnu rođendansku priču iz Sarajeva
FOTO: Facebook / Timur

Šta dječaci žele dobiti na poklon za svoj treći rođendan? Ukoliko ste sigurni da znate odgovor, dječak Timur iz Sarajeva bi vas mogao iznenaditi.

"Prekrasna rođendanska priča danas je ispričana u Vilsonovom šetalištu, a jedna nova mlada lipa svjedoči svemu tome. Nije to obično stablo, baš kao ni lokacija, to je od danas Timurova lipa, poklon prekrasnog dječaka svom gradu i omiljenom šetalištu. Naime Timur, trogodišnji Sarajlija danas slavi rođendan, ali umjesto rođendanske fešte u igraonici, dječak i njegovi roditelji danas su mnogim sugrađanima pokazali kako se voli svoj grad. Timur je umjesto poklona, svom gradu i jednom starom drvoredu u Vilsonovom poklonio svoj poklon", objavljeno je na stranici KJKP Park.

Timur i lipa će rasti zajedno

Njegovi roditelji su se javili prije nekoliko sedmica sa idejom za jedan drugačiji poklon, jer su primijetili koliko njihov mališan voli provoditi vrijeme u Vilsonovom šetalištu. Zato su se odlučili da on na današnji dan zasadi svoje stablo, uz pomoć drugova.

"Krenulo se užurbano u pripremu, jer Vilsonovo šetalište posebno je i biološko naslijeđe našeg grada, odabrano je posebno stablo, upravo onako kako dolikuje i lokaciji i povodu i činjenici da stari drvored se obnavlja novim mladim stablima", napisano je na stranici.

Kiša nije pokvarila radost ove priče, te su radnici Parka još jutros počeli sa pripremama zemljišta za sadnju.Nova sadnja je počela kada je ekipa iz Parkovog vrtnog centra Flora iz rasadnika u Nedžarićima dostavila novu sadnicu lipe.

Tradicija i budućnost

"Zajedno sa radnicima Parka, male Timurove ruke, njegovih drugara i roditelja za nekoliko minuta uradile su posao koji će godinama biti itekako vidljiv. Novo mlado stablo ukrašava prostor Vilsonovog šetališta i Timurovim vršnjacima i svim budućim Sarajlijama pravit će hlad tokom ljetnih šetnji omiljenom gradskom destinacijom, koja na ovaj način, osim tradicije će imati i svoju budućnost", napisano je na stranici Parka.

Zaposlenici napominju kako je ovo dio akcije koju realizuju već drugu jesenju sezonu s ciljem da građani stablima obogaćuju zelene površine.

Preduzeće Park će, osim kompletne podrške, odabira lokacija, bogate ponude stabala i sadnica u svom rasadniku, ovakve priče podržati i potpuno besplatnom uslugom sadnje i transporta, kao i stručnom pomoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije