Žena koja je ugrijala balkanska srca - imanje poklonila porodici bez krova nad glavom

Radiosarajevo.ba
Žena koja je ugrijala balkanska srca - imanje poklonila porodici bez krova nad glavom
Foto: Noizz.rs / Junakinja dana!

Plemeniti i nesvakidašnji gest Vojvođanke D. A, koja je poklonila jednoj porodici bez krova nad glavom kompletno i prilično prostrano seosko imanje u Donjoj Kamenici kod Valjeva, na žalost, prati tragična porodična priča, a sve se dogodilo prije četiri godine.

D.A. je na svom Facebook profilu prije nekoliko dana objavila da želi da pomogne ljudima koji nemaju svoj dom tako što bi poklonila imanje u njihovom vlasništvu u selu Donja Kamenica kod Valjeva.

Imanje se sastoji od placa od 66 ari, na kome se nalaze nova i stara kuća, kao i njive od 75 ari.

Par dana kasnije, nakon što su joj pratioci i prijatelji na toj društvenoj mreži predlagali potencijalne porodice, ova plemenita žena je objavila da je kuću, okućnicu i imanje u tom valjevskom selu poklonila porodici sa troje djece.

Kako su za Blic ispričali pojedini mještani Donje Kamenice, koji su takođe saznali za njen plemeniti gest, porodica ove dobrotvorke, koja živi na području Pančeva, domaćinstvo koje se nalazi u zaseoku Brđanci, kupila je prije desetak godina.

"Domaćinstvo, koje su potom baš lijepo obnovili i uredili i posadili voće na imanju, kupili su za potrebe svog sina koji je po završetku škole u Pančevu u Valjevu upisao državnu Visoku poslovnu školu 2011. godine i pohađao je dvije godine, a potom je, koliko nam je poznato, svoje školovanje nastavio na jednom drugom fakultetu, takođe u Valjevu", počinju priču mještani.

On je kažu, ovde živio, ali s obzirom na to da je studirao u Valjevu, nisu ga baš često viđali, mada je, pričaju, uvijek bio srdačan i pristojan u komunikaciji.

A onda se desila strašna porodična tragedija.

"Na žalost, mladić je nastradao prije četiri godine, tako što mu se prevrnuo traktor kojim je upravljao u obližnjem selu Vragočanica", pričaju mještani Donje Kamenice koji se sjećaju i njegove majke i njenog supruga kada su dolazili u to selo, prilikom kupovine i obnove domaćinstva, kao i njihovog tragično nastradalog sina S. D. rođenog 1992. godine.

Prema njihovim riječima, kako se sjećaju, izvjesno vrijeme nakon tragedije porodica je oglasila prodaju domaćinstva, ali zainteresovanih kupaca nije bilo.

"Na imanje posljednjih par godina niko nije dolazio, pa smo se prilično iznenadili kada smo vidjeli dvoje ljudi da su došli da vide kuće u kakvom su stanju, kao i dvorište i okućnicu. U prvi mah smo pomislili da su neki novi kupci, ali onda smo saznali za objavu D. A. na Facebook, za njen plemeniti gest. Drago nam je da će se neko ponovo useliti i živjeti, pogotovo što je i zaselak, kao i cijelo selo, na žalost opustjelo, mladi odlaze", zaključuju mještani Donje Kamenice sa kojima smo razgovarali.

Prema saznanjima Blica, ova humana žena je kompletno domaćinstvo poklonila jednoj porodici sa troje djece koja je takođe sa područja Pančeva, koju joj je, s obzirom da ta porodica nema svoj dom, preporučio jedan od prijatelja sa Fejsbuka.

Plemenita i humana Pančevljanka, na žalost, nije željela da se dalje eksponira u javnosti, osim onoga što je objavila na svom Facebook profilu.

Porodica koja će dobiti Draganinu kuću u Donjoj Kamenici ima troje djece, a ne četvoro djece kako je prethodno bilo objavljeno. Oni su kao podstanari živjeli najpre u Starim, a od nedavno u Novim Banovcima. To je potvrdio Boris Miljković iz Starih Banovaca, prijatelj D. A. sa Fejsbuka, koji joj je predložio da svoje imanje i kuće potpuno opremljene i spremne za useljenje, daruje upravo njima.

"U pitanju su divni roditelji s troje male djece, tako da mojoj sreći nije bilo kraja kada je D. A.potvrdila da prihvata moj prijedlog i da je domaćinstvo poklonila njima", rekao je Miljković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije