Pripremite kišobrane! U najavi grmljavinsko nevrijeme i nova promjena vremena

1
Radiosarajevo.ba
Pripremite kišobrane! U najavi grmljavinsko nevrijeme i nova promjena vremena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Ivan Sedlo 16, Drvar i Livno 17, Bihać, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg 18, Sanski Most i Tuzla 19, Gradačac i Zenica 20, Mostar i Stolac 23, Neum 24 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući prolazni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazan pljusak je moguć od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nakon svježijeg jutra, u nastavku dana uz porast temperatura i strujanje toplijeg zraka, što bi moglo usloviti nešto izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika. Poželjno je laganije se odjenuti i umanjiti aktivnosti. Također, poslijepodnevni pljuskovi će mjestimično remetiti osjet ugode.

Objavljena je prognoza do subote:

Za 6. 7. 2023 (četvrtak), promjenljivo i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviše sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 33 stepena. 

Poznati meteorolog objavio prognozu za juli: Stiže nam ljeto koje neće dugo potrajati

Poznati meteorolog objavio prognozu za juli: Stiže nam ljeto koje neće dugo potrajati

Za 7. 7. 2023 (petak), oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje rijetko može pasti malo kiše od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U ostatku zemlje mala do umjerena oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena. 

ZA 8. 7. 2023 (subota), U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena, navodi se u prgnozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije