Pripremite kišobrane, stiže nagla promjena vremena. U ovim krajevima Bosne pljuskovi sa grmljavinom!

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite kišobrane, stiže nagla promjena vremena. U ovim krajevima Bosne pljuskovi sa grmljavinom!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Najavljena kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u jugozapadnim područjima registrovana je i kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan Sedlo 14, Sokolac 15; Livno, Široki Brijeg i Srebrenica 16, Sarajevo i Tuzla 17, Doboj i Neum 18, Prijedor, Sanski Most i Zenica 19, Banja Luka, Bijeljina i Trebinje 20, Mostar 21, Bihać 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestablilno vrijeme. Prije podne, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju na jugu i jugozapadu. Vjetar slab većinom južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Postepena promjena vremenskih prilika, koja će se sa zapada proširiti na cijelu zemlju, uzrokovaće nešto lošiju biometeorološku prognozu. Kod meteoropata su moguće tegobe poput reumatskih bolova, dekoncentracije, nervoze. Pri tome će, usljed padavina, biti malo svježije, umanjiće se i osjet sparine, stoga se opšta slika neće suviše pogoršati. Preporučljivo je suzdržati se od težih fizičkih napora u drugom dijelu dana.

Objavljena je prognoza do utorka:

ZA 2. 7.2023 (nedjelja), U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabijim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30 stepeni. 

Planirate u julu ići na more u Hrvatsku? Dobro pročitajte prognozu poznatog meteorologa

Planirate u julu ići na more u Hrvatsku? Dobro pročitajte prognozu poznatog meteorologa

ZA 3. 7.2023 (ponedjeljak), U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena. 

ZA 4. 7.2023 (utorak), malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razovojem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 32 stepena, navodi se u prognpozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije