Pripadnici FUCZ-a uklonili ručnu bombu u Tešanjskoj ulici u Sarajevu

Fena
Pripadnici FUCZ-a uklonili ručnu bombu u Tešanjskoj ulici u Sarajevu
0 / Foto: Ilustracija
U ulici Tešanjska, u blizini Željezničke stanice u Sarajevu, prilikom uređenja javnih zelenih površina pronađena je ručna bomba.

Tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) za uništavanje eksplozivnih sredstava Sarajevo A je izašao na mjesto događaja i uklonio bombu koja će sutra biti i uništena.

"Pretpostavljamo da je zaostala iz rata, jer je bila u prilično lošem stanju, korodirala. Međutim, na mjestu događaja smo procijenili da je sigurna za transport te smo je izmjestili u kontejner za privremeno odlaganje eksplozivnih sredstava i sutra će biti uništena", kazao je Feni pripadnik FUCZ Sead Vrana.

Prema njegovim riječima, pronašli su je građani, a do dolaska tima FUCZ-a, mjesto događaja su osiguravali pripadnici Policijske uprave (PU) Centar.

Vrana kaže da je ručna bomba bila u neposrednoj blizini naseljene zgrade, pored prolaza, kuda su se ljudi svakodnevno kretali.

"Baš je bila na rizičnom mjestu i zbog toga smo po hitnom postupku izašli na teren i riješili situaciju", dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije