Primopredaja funkcije u Kantonu Sarajevo: "Ma smijemo se ljubit’, šta nas briga"

Radiosarajevo.ba
Primopredaja funkcije u Kantonu Sarajevo: "Ma smijemo se ljubit’, šta nas briga"
PrtScr / Situacija...

Nakon što je na 25. online sjednici Skupštine KS usvojen Prijedlog odluke o imenovanju dva zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo kojom su na navedene pozicije imenovane Almira Kulovac Šetkić i Ajla Šaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Mirza Čelik uručio je cvijeće zamjenicama pravobranitelja.

Potom su novoizabrane na neočekivan način primile čestitku i od Suade Pašić iz Službe za skupštinske poslove. Naime, stigli su poljupci, a dijalog je, ukratko, išao ovako: 

"Smijemo li se mi ljubiti ovako pred kamerama?"
"Smijemo se mi ljubit', šta nas briga."

Istinomjer napominje da je Federalni štab Civilne zaštite i dalje na snazi ostavio naredbu od 29. marta kojom se propisuje “obavezno korištenje lične zaštitne opreme (maska, pamučna traka, šal i sl) i poštivanje socijalne distance od najmanje 2 metra na javnim površinama i zatvorenim javnim objektima na području FBiH”.

Također, Skupština KS je 10. aprila usvojila hitne dopune Poslovnika Skupštine KS, kako bi ovaj zakonodavni organ upravo usljed pojave pandemije COVID – 19 mogao raditi online i od tada se sjednice održavaju putem interneta.

Za one koji ipak odluče prisustvovati sjednici u skupštinskoj sali, trebale bi da važe gornje Naredbe koje su i dalje na snazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije