Prilika za stipendiju: Obrazujte se i stažirajte u Italiji!

Radiosarajevo.ba
Prilika za stipendiju: Obrazujte se i stažirajte u Italiji!
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Međunarodni istraživački centar Elettra Sincrotrone iz Trsta će 18. februara u Sarajevu s početkom u 10 sati održati prezentaciju Synchrotron Radiation Training Educational (SYRTEP-WB) and Internship (SYRIP-WB) Programmes for the Western Balkans at Elettra - PhD and Postdoctoral fellowship opportunities in synchrotron radiation techniques and applications, saopćeno je iz Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini.   

Ambasador Nicola Minasi će na otvaranju pozdraviti sve učesnike.

Prezentacija će ponuditi širu sliku o aktivnostima Elettrae uz debatu o uticaju istraživanja na život građana i o izazovima sa kojima se susreće naučna zajednica u Bosni i Hercegovini. 

Posebna sekcija će biti posvećena predstavljanju stipendija koje Elettra nudi mladim studentima na doktorskim studijama i istraživačima postdoktorantima sa zapadnog Balkana, koji mogu jedan obrazovni period i stažiranje obaviti u Trstu na ovo prestižnoj ustanovi. 

Dva programa su posvećena podsticanju rasta regionalne istraživačke zajednice, koja je u mogućnosti da na aktivan način učestvuje i radi na širokom spektru naučnih resursa u cijeloj Europi.

Kako je saopćeno, događaj promovira Elettra u saradnji sa Ambasadom Italije u Sarajevu i sa sarajevskim Univerzitetom i nastavak je Prvog dana italijanskih istraživača u Bosni i Hercegovini, održanog u aprilu prošle godine u Tuzli, na kojem je učestvovala ova tršćanska institucija.

Ulaz je slobodan i svi studenti i istraživači su dobrodošli, saopćeno je iz Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije