BiH / Prije zatvaranja: Na sarajevski aerodrom sutra će sletjeti posljednji putnički avion

28. 03. 2020. u 10:46:00 Fena

Shares: 11

U nedjelju, 29. marta, planirano je slijetanje posljednjeg putničkog aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo pred privremeno zatvaranje aerodroma za putnički promet, koje stupa na snagu u ponedjeljak, 30. marta, u 06.00 sati. 

„Riječ je o letu kompanije Wizz Air, na liniji Budimpešta-Sarajevo, nakon čega je planiran i povratni let za tu destinaciju“, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedjeljka, 30. marta. Osim sarajevskog aerodroma, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

Vijeće ministara BiH: Privremeno zatvoreni aerodromi, zabranjen ulazak strancima

„Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama“, kazala je Bagarić.

Naglasila je da Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe.

Sektor kargo usluga nastavlja vršiti prihvat i otpremu robe, te su osigurani svi uvjeti u smislu zaštite radnika, opreme i robe. U smislu smještajnih kapaciteta Sektor kargo usluga raspolaže sa više od 800m2 skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba površine 250m2.

 

KOMENTARI (1)