Posebna sjednica NSRS: Hoće li manji bh. entitet proglasiti vanredno stanje

Srna
Posebna sjednica NSRS: Hoće li manji bh. entitet proglasiti vanredno stanje
Foto: RTRS / Ilustracija

U Banjoj Luci će danas biti održana posebna sjednica NSRS na kojoj će, na zahtjev Vlade manjeg bh. entiteta, biti razmatran prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za ovaj bh. entitet.

Dvanaesta posebna sjednica biće održana u 12 sati u Banskom dvoru u Banjaluci da bi zbog aktuelne situacije izazvane koronavirusom bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Kolegijum NSRS odlučio je juče da će sjednica biti zatvorena za javnost, te da će, u skladu skupštinskim Poslovnikom, po njenom okončanju, svim medijima biti dostavljeno saopćenje.

Medijima će biti dostavljene i fotografije i video-snimak početka sjednice, zbog posebnih okolnosti u kojima se ona održava i smanjenja broja učesnika zasjedanja.

Kolegijum je usvojio i zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada neće biti obraćanja gostiju.

Usvojena je i preporuka da u skladu sa Odlukom Vlade svim narodnim poslanicima bude predloženo da 20 odsto martovske plate uplate u Fond solidarnosti.

"Kako je riječ o individualnoj odluci, svaki narodni poslanik će, ukoliko želi da se odrekne dijela plate, lično da potpiše izjavu o tome", naveli su iz Narodne skupštine RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije