Pretresi na UKC Tuzla: Izuzeta dokumentacija i drugi dokazi

1
Radiosarajevo.ba
Pretresi na UKC Tuzla: Izuzeta dokumentacija i drugi dokazi
Foto: UKC Tuzla / UKC Tuzla

Na UKC Tuzla danas su izvršeni pretresi, a kako je saopćeno iz Kantonalnog Tužilaštva TK, u pretresima je izuzeta određena dokumentacija i druge dokazne materijale. 

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, na prijedlog Tužilaštva TK i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla obavili su pretres u prostorijama UKC-a Tuzla i na drugim lokacijama i izuzeli relevantnu materijalnu dokumentaciju i druge predmete i dokazne materijale vezane za postupak nabavke linearnog akceleratora, CT simulatora i druge prateće opreme neophodne u postupku liječenja onkoloških pacijenata na Klinici za onkologiju i radioterapiju na UKC Tuzla.

Podsjećamo, ranije je Ured za razmatranje žalbi prihvatio žalbu određenih dobavljača da se u tenderskoj specifikaciji za uređaje, onako  kako su postavljeni, onemogućava konkurencija, odnosno da su parametri  koji su postavljeni za CT simulator  i linearni akcelerator takvi da ponudu zadovoljavaju  samo po  jedan ponuđač.

Upoznajte tim iza BH Meteo: Marko Bogdanić i Sanel Avdić o tajnama vremenskih prognoza

Upoznajte tim iza BH Meteo: Marko Bogdanić i Sanel Avdić o tajnama vremenskih prognoza

Radi se o nastavku intenzivnih  provjera i istražnih radnji  kojima se  utvrđuje da li se tako pogoduje nekome od dobavljača. 

Tužilaštvo će u daljem radu na predmetu obaviti  potrebna vještačenja, saslušati određeni broj osoba u svojstvu svjedoka i poduzeti druge potrebne istražne radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije