Tegeltija novinarima otkrio zašto je imenovanje Božovića povukao s dnevnog reda

M. R. S.
Tegeltija novinarima otkrio zašto je imenovanje Božovića povukao s dnevnog reda

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija održao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o skidanju imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH s dnevnog reda današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"U okviru većine koju čine poslanici zatražene su dodatne konsultacije i iz jasnih pokazatelja da nema dovoljno glasova da se danas izabere, ja sam povukao ovu tačku dnevnog reda. Moj prijedlog da Božović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice ostaje i na političkim strankama je da obave konsultacije", kazao je Tegeltija.

Tegeltija povukao imenovanje Božovića sa sjednice Parlamenta BiH

Partneri će tražiti novi kompromis

Dodao je da je u ovom trenutku važno da Vijeće ministara BiH normalno radi i funkcioniše.

"Ne postoje nikakve blokade. Nadam se da će konsultacije biti završene do 4. februara kada je planirana nova sjednica Predstavničkog doma i da će Božović na njoj biti imenovan", podvukao je Tegeltija. 

Odgovorio je da Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice trenutno rukovodi zamjenik ministra. Rekao je i da su konsultacije u vezi s Božovićem na relaciji SDA - SNSD svakodnevne.

"Ne postoji nikakva primjedba od strane SDA vezano za Božovića, personalno ili za njegov rad, već je vezano za druge odnose", tvrdi Tegeltija, koji nije precizirao o kojim primjedbama je riječ. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije