Prepoznat trud i zalaganje bh. putopisca: Robertu dodijeljen diplomatski pasoš

2
Radiosarajevo.ba
Prepoznat trud i zalaganje bh. putopisca: Robertu dodijeljen diplomatski pasoš
Foto: Facebook / Robert Dacešin

Bosanskohercegovački travel blogger i promotor ljepota naše zemlje Robert Dacešin dobio je diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine odlukom ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.
 
Dacešin je kazao da je u augustu ove godine dobio iznenađujući poziv kada se vozio prema Makedoniji.

Nazvali su ga, navodi, iz Kabineta ministra vanjskih poslova BiH i obavijestili da je ministar Konaković donio odluku da mu se dodijeli diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije naše zemlje, ne samo u regionu već i širom svijeta gdje putuje.

"Ček, šta? Diplomatski pasoš?! Odmah mi kroz glavu prolaze putovanja zemljama gdje je tako teško dobiti vize, a imam ogromnu želju da tamo putujem. Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo šta se desilo. Ministar mi je po diskrecionom pravu odlučio dati diplomatski pasoš, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje. Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast", podijelio je svoje impresije Dacešin.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Konakoviću se zahvalio na odluci i na tome što je učinio da se osjeća ponosnim i da sa još većom željom priča, snima i stvara nadaleko o našoj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije