Robert Dacešin: 'Jedna nacija upravo nestaje, ne mogu da ostanem ravnodušan'

5
Radiosarajevo.ba
Robert Dacešin: 'Jedna nacija upravo nestaje, ne mogu da ostanem ravnodušan'
Foto: AA / Gaza

Avanturista i putopisac Robert Dacešin oglasio se na svom Facebook profilu i dao svoj osvrt na trenutnu situaciju u Pojasu Gaze. 

Objavu Roberta Dacešina prenosimo u cijelosti: 

"'Ma nemoguće! Daj čovječe pa 21. vijek je, misliš da se ne bi prenosila stradanja uživo preko društvenih mreža i svih modernih digitalnih kanala koje imamo? Suludo je da u ovakvom jednom tehnološkom napretku kao što je doba u kojem živimo postoje bilo kakvi ratovi i stradanja, pa ko bi to dopustio?!'

Umro Muradif Brkić Mufta, čovjek koji je otkrio Dinu Merlina: "Ti ćeš biti velika zvijezda"

Umro Muradif Brkić Mufta, čovjek koji je otkrio Dinu Merlina: "Ti ćeš biti velika zvijezda"

Bio bi ovo moj odgovor kad god bi neko spomenuo ratove, umiranja, masovna ubistva i genocide i pitao me šta mislim da li je moguće da se opet desi neki rat za našeg života.

Upravo u ovom trenutku, besramno se ruše redovi ženevske konvencije, ljudska prava su dobila jedan potpuno besmislen oblik, životi nemaju nikakav značaj i iako iz dana u dan postajemo sve tehnološki napredniji, duševno smo sve jadniji jer zbog sile i gladi za moći ne gledamo šta je pred nama. Jedna nacija upravo nestaje.

“Ma nemoguće! Daj čovječe pa 21. vijek je, misliš da se ne bi prenosila stradanja uživo preko društvenih mreža i svih...

Posted by Robert Dacešin on Saturday, October 28, 2023

Najviše mi je žao sve nevine djece koja će i u slučaju da prežive sve ovo, vjerovatno imati traume čitav svoj život, zarad stvari koje ni krivi ni dižni nisu birali.

Nisam nikakav geopolitičar, ne razumijem se u mnogo stvari koje se trenutno dešavaju, ali ako nešto trenutno ne mogu da izbacim iz glave jesu sve traume i posljedice koje čekaju ovaj narod, ako ih uopšte dočekaju. Koliko će se pamtiti sve srušeni domovi, neostvarene ljubavi, nedužni životi. Svi izgubljeni snovi i sanjanja koje je neko imao dok je mirno čekao svoju smrt, u mraku. A samo zato jer je dio jednog naroda. Jer mu je sudbina odredila da tu živi.

Iako sam sebi već više puta rekao da će ova stranica biti samo o putovanjima, jer jednostavno je previše toga lošeg oko nas, ne mogu da ostanem ravnodušan. Duša me boli za palestinskim narodom s kojim sam imao mnogo puta prilike da se družim, pričam i posjetim baš u njihovoj zemlji, i zato se zaista, i sveg srca nadam da će ovo zlo ubrzo da se završi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije