SBiH: 'Najbolje rješenje za Srebrenicu i njene građane je da daju podršku Faruku Đoziću'

1
Radiosarajevo.ba
SBiH: 'Najbolje rješenje za Srebrenicu i njene građane je da daju podršku Faruku Đoziću'
Foto: Stranka za BiH / Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH)

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održalo je danas 22. redovnu sjednicu u Srebrenici na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija i donesen niz zaključaka.

Kako je saopšteno nakon sjednice Predsjedništva ove stanke u Srebrenici, takva rezolucija trebala je biti usvojena mnogo ranije imajući u vidu broj žrtava i činjenicu da se radi o najvećem zločin u Evropi poslije Drugog svjetskog rata. 

"Predsjedništvo SBiH poziva sve članice Ujedinjenih nacija da na Generalnoj skupštini 23.maja, bez novog odlaganja, usvoje Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Takva rezolucija trebala je biti usvojena mnogo ranije imajući u vidu broj žrtava i činjenicu da se radi o najvećem zločin u Evropi poslije Drugog svjetskog rata", naveli su iz SBiH.

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Dodali su da je rezolucija potrebna i zbog ponašanja bh entiteta RS i Srbije koje negiraju genocid i glorifikuju zločince.

"Neophodna je i zbog toga što rukovodstva manjeg bh. entiteta RS i Srbije, kao sljedbenici velikosrpske politike koja je odgovorna za genocid, otvoreno i sistematski negiraju ovaj zločin i glorifikuju ratne zločince te svojim istupima stavljaju srpskom narodu na leđa kolektivnu odgovornost. Njeno usvajanje je naš dug prema žrtvama i historijska šansa za bolju budućnost BiH i svijeta u kojima će mir, istina i pravda imati veće šanse od mržnje i laži", smatraju iz SBiH

Iz predsjedništva Stranke za BiH su uvjereni da je Faruk Đozić najbolje rješenje za Srebrenicu i stoga će ga u kandidaturi za načelnika opštine Srebrenica.

"Stranka za BiH na Lokalne izbore 2024. godine koji će se održati u oktobru izaći će u cijeloj državi kako bi građanima ponudili kvalitetne kadrove koji imaju program napretka države. U SBiH-u smo uvjereni da je najbolje rješenje za Srebrenicu i za njene građane da daju podršku našem kandidatu Faruku Đoziću za načelnika ove opštine jer vjerujemo da se može suprotstaviti onima koji ovdje žele da legitimizuju počinjeni genocide i koji neće ovaj grad tretirati kao mjesto jednog naroda, zbog čega ostajemo otvoreni za razgovore i sa drugim političkim subjektima o saradnji", stoji u saopštenju predsjedništva stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije