Preporuka iz Ministarstva vanjskih poslova za građane BiH u Azerbejdžanu i Armeniji

0
Radiosarajevo.ba
Preporuka iz Ministarstva vanjskih poslova za građane BiH u Azerbejdžanu i Armeniji

Zbog eskalacije sukoba između Republike Azerbejdžana i Republike Armenije, u oblasti Nagorno-Karabagh (Republika Azerbejdžan), ne preporučuju se putovanja u pomenutu oblast do daljnjeg, potvrdio je za N1 Nebojša Regoje, načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

"Preporuka za građane Bosne i Hercegovine, koji se trenutno nalaze u regijama zahvaćenim ratnim dejstvima, je da iste odmah napuste", naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Napomenuli su da je za konzularnu zaštitu građana Bosne i Hercegovine nadležan Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Istanbulu.

Takođe, za sva dodatna pojašnjenja i upute, građani Bosne i Hercegovine mogu se obratiti Ambasadi Bosne i Hercegovine u Ankari.

Novinari N1 su kontaktirali i Ambasadu BiH u Ankari koja nam je rekla da, prema njihovim saznanjima, u Azerbejdžanu nema državljana BiH.

"Svi državljani BiH koji su se nalazili u Azerbejdžanu i koji su kontaktirali Ambasadu BiH u Ankari, već neko vrijeme se nalaze u BiH zbog situacije s koronavirusom", istaknuo je za N1 Marin Marić, drugi sekretar Ambasadu BiH u Ankari, koja nerezidentno pokriva Republiku Azerbejdžan i Republiku Gruziju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije