Erdogan: Povlačenjem Armenije s teritorije Azerbejdžana u regiju će doći blagostanje

2
Anadolija
Erdogan: Povlačenjem Armenije s teritorije Azerbejdžana u regiju će doći blagostanje

Krizu u Nagorno Karabahu treba okončati momentalnim povlačenjem Armenije s okupirane teritorije Azerbejdžana, poručio je u ponedjeljak predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan je govorio na simpozijumu pod nazivom "Međunarodno pomorsko pravo i istočni Mediteran", u organizaciji Univerziteta Istanbul i Marmara, a tom prilikom je prokomentarisao i sukob Armenije i Azerbejdžana.

"Još jednom osuđujem Armeniju koja je jučer napala azerbejdžanski teritorij", rekao je Erdogan, te dodao: "Turska je svim kapacitetima i svim srcem uz prijateljski i bratski Azerbejdžan, mir u regiji moguć je okončanjem armenske okupacije."

Erdogan je također kazao kako je došlo vrijeme da se zaustavi kriza u regiji koja je započela okupacijom Nagorno Karabaha.

"Momentalnim povlačenjem Armenije s okupirane teritorije Azerbejdžana u regiju će ponovo doći mir i blagostanje", rekao je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije