Preminuo novinar Zoran Milošević

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo novinar Zoran Milošević
Foto: rtvbn.com / Zoran Milošević

U Bijeljini je sinoć u 70. godini preminuo novinar Zoran Milošević.

Milošević je rođen u Doboju 1951. godine, prvo zaposlenje imao je u Radio Bijeljini od 1974. do 1980. godine na poslovima informativno-političkog programa.

Radio je kao funkcioner u opštinskim društveno-političkim organizacijama, od 1984. do 1985. godine bio je samostalni urednik-dopisnik lista "Oslobođenje", potom direktor štamparije "Bosna" u Bijeljini, direktor Radio Bijeljine, a šef marketinga u Javnom izdavačkom preduzeću "Semberija i Majevica" (SiM) Bijeljina bio je od 1992. do 1995. godine.

Kao dopisnik i saradnik radio je za veći broj medija - Tanjug, "Politika", "Borba", "Politika ekspres", "Oslobođenje", "Naša štampa", "Naša riječ", "Semberske novine", "Poslovne novine", RTV BiH i "Euro-Blic".

Samostalno je uređivao i izdavao veći broj biltena i novina.

Autor je nekoliko marketinških projekata, šest dokumentarnih i većeg broja referentnih filmova.

Osvojio je brojne nagrade i priznanja. Dobitnik je Druge nagrade na Bijeljinskom bijenalu 2006, priznanja Skupštine grada Bijeljina Zlatne medalje "Filip Višnjić" (2013), Plakete Europskog pokreta u BiH za životno djelo u oblasti medija (2014), te dobitnik niza društvenih, kulturnih i sportskih plaketa i priznanja.

Datum i mjesto sahrane bit će naknadno objavljeni, prenose mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije