Premijer USK Mustafa Ružnić pita Tužilaštvo: Ko je ukrao novac iz sefa?

1
Radiosarajevo.ba
Premijer USK Mustafa Ružnić pita Tužilaštvo: Ko je ukrao novac iz sefa?
FOTO: Fena / Mustafa Ružnić

Pripadnici SIPA-e krajem prošle godine u okviru operativne akcije "Gejt" izvršili su pretrese na nekoliko lokacija.

Jedna od njih je kabinet premijera Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafe Ružnića, koji je osumnjičen za trgovinu utjecajem, i koji, s druge strane, pita Tužilaštvo - ko je ukrao novac iz sefa?

Osam prijava protiv premijera Unsko-sanskog kantona, jedna istraga. Protiv Mustafe Ružnića pokrenulo ju je Tužilaštvo zbog sumnje na stranačka zapošljavanja u Službi za zapošljavanje, piše BHRT.

SIPA upala u Vladu USK: Jedna od "meta" je i kancelarija premijera Mustafe Ružnića

SIPA upala u Vladu USK: Jedna od "meta" je i kancelarija premijera Mustafe Ružnića

Zvanično je to i potvrđeno, a šta je prilikom akcije "Gate" tada pronađeno, je li trgovao utjecajem ili ne, tek će se saznati. A prijave su, kaže Ružnić, normalna stvar kada obnašate takvu funkciju.

"Ja pozdravljam ovom prilikom rad naših organa, svih institucija koje se bave time i dat ću uvijek podršku, to mi je i zvanje. Uvijek ću dati podršku ako je na iskrenom i profesionalnom odnosu taj dio", rekao je Ružnić.

Osim Ružnića, u ovom predmetu su osumnjičeni još direktor Službe Nedžad Veladžić, kao i predsjednik Komisije za prijem uposlenika Fikret Bajrić. Stranačko zapošljavanje i biranje podobnih, a ne sposobnih, nije ništa novo kada je u pitanju naša zemlja, ističu u Transparency Internationalu.

"Ono što je zabrinjavajuće jeste što ljudi koji nama prijavljuju ove aktivnosti unaprijed navedu imena za koje se zna da će biti primljeni i to nerijetko bude i tako. Već se, dakle, u javnosti zna ko će biti primljen. Najčešće se mjesta čuvaju za određena lica, a to je u većini slučajeva stranački ili po rodbinskim vezama.", rekao je Damjan Ožegović, viši istraživač Transparency internationala.

Premijer pod istragom, s druge strane, poručuje kako su on i njegova Vlada uvijek na raspolaganju, ali pita i Tužilaštvo, kako je misteriozno nestalo 20.000 maraka iz sefa ove pravosudne institucije?

"Imamo dosta pitanja, kako je završen slučaj s nestankom novca npr. u našem Tužilaštvu, dokle je došla istraga kada je u pitanju stradanje mladića u Cazinu. Za sva ostala pitanja koja se mene tiču u svaka doba dana i noći sam na raspolaganju, svim institucijama", rekao je Ružnić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije