Premijer Pakistana odao počast šehidima i Aliji Izetbegoviću

Fena
Premijer Pakistana odao počast šehidima i Aliji Izetbegoviću
Premijer Islamske Republike Pakistan Nawaz Sharif, trećeg dana boravka u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Šehidsko mezarje Kovači i Galeriju "11/07/95" u Sarajevu zajedno s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Sharif je odao poštu poginulima u proteklom ratu u BiH, proučio fatihu i položio cvijeće na centralno spomen-obilježje na Kovačima i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Pakistanski premijer se tokom ove službene posjete BiH sastao jučer s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, članovima Predsjedništva BiH, članovima Kolegija Parlamentarne skupštine, kao i s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH.

Prisustvujući Poslovnom forumu između BiH i Pakistana, naglasio je da je ovo „idealno vrijeme da se napravi korak naprijed i da se učvrste ekonomski odnosi i trgovinska razmjena“.

"Sve vas uvjeravam da ćemo se mi posvetiti ovom cilju. Udružimo naše napore da iskoristimo ogromne potencijale naših ekonomskih odnosa i da obezbijedimo zdrav ekonomski temelj za odnose Pakistana i BiH",  poručio je na tom skupu premijer Islamske Republike Pakistan Nawaz Sharif.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije