Premijer Pakistana prošetao Baščaršijom i posjetio Vijećnicu

Anadolija
Premijer Pakistana prošetao Baščaršijom i posjetio Vijećnicu
Premijer Islamske Republike Pakistana Nawaz, koji boravi u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, danas je u pratnji predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića obišao stari dio Sarajeva.

Nakon niza sastanaka koje je imao sa bh. zvaničnicima, premijer Pakistana je prošetao Baščaršijom.

Šetnja je počela kod Sebilja, a nastavljena je kroz Kazandžiluk odakle se pakistanski premijer sa svojim domaćinima uputio ka Vijećnici.

U Vijećnici su pakistanskog premijera upoznali sa njenim historijatom kao i procesom restauracije. Zvizdić je svom kolegi pokazao objekte oštećene tokom opsade Sarajeva, među kojima i hotel u kojem pakistanska delegacija odsjeda.

Šef pakistanske vlade u okviru službene posjete BiH ranije je imao sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem te s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH. Nakon toga sastao se i s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem.

Sharif se nakon obilaska Vijećnice uputio na poslovni forumu u Vanjskotrgovinskoj komori BiH gdje će održati razgovore s bh. i pakistanskim privrednicima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije