Premijer Nikšić održao sastanak sa britanskim ambasadorom: Poznato o čemu su razgovarali

2
Radiosarajevo.ba
Premijer Nikšić održao sastanak sa britanskim ambasadorom: Poznato o čemu su razgovarali
Foto: Vlada FBiH / Julian Reilly i Nermin Nikšić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa ambasadorom Velike Britanije u našoj zemlji Julianom Reillyem.

Tokom susreta, kojem je prisustvovala i šefica političkog odjela Britanske ambasade Helen Flewker, razgovarano je o prioritetima novimenovane Vlade Federacije BiH.

Premijer Nikšić je primarno istakao opredjeljenje Federalne vlade za reformama na ekonomskom i socijalnom planu. To, kako je rekao, prije svega podrazumijeva rasterećenje privrede i unaprjeđenje poslovnog ambijenta za strana i domaća ulaganja, što će u konačnici imati pozitivne implikacije kako za poslodavce, tako i za radnike, ali i ukupni ekonomski i socijalni ambijent. 

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Naglasio je da je ključno za takav novi ambijent borba protiv korupcije, te najavio ubrzane aktivnosti na stvaranju kadrovskih i institucionalnih pretpostavki u tom pravcu. Ambasador Reilly je čestitao premijeru Nikšiću na imenovanju, te istakao punu podršku Velike Britanije premijeru i Federalnoj vladi.

Ocijenio je da Vladu FBiH očekuje mnoštvo izazova, a da su za napredak na ekonomskom i socijalnom planu nužne reforme, od kojih neke mogu biti brzo provedene.

U tom pravcu, naglasio je amabasdor Reilly, britanska ambasada, ali i kompanije iz Velike Britanije sa svojim iskustvom i ekspertizom, stoje na raspolaganju premijeru i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije