Premijer Bugarske Boyko Borisov svečano dočekan ispred institucija BiH

A. B.
Premijer Bugarske Boyko Borisov svečano dočekan ispred institucija BiH
Premijer Bugarske Boyko Borisov boravi u dvodnevnoj posjetu Bosni i Hercegovini, a jutros ga je ispred institucija BiH, kao službeni domaćin, svečano dočekao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Ovo je prva posjeta predsjednika bugarske vlade ovoj zemlji.

S njim će se danas susresti i ostala delegacija Vijeća ministara BiH, predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH i njihovi zamjenici, a također će biti potpisan i sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma između vlade Republike Bugarske i Vijeća ministara BiH o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe.

Ovaj dokument će smanjiti ograničenja za bugarske kamione na putevima i dovesti do ukupnog smanjenja troškova poslovanja, kao i mogućnosti za prevoznike da sarađuju na osnovu trgovine i trgovinskih sporazuma, te poslovnih pravila, navodi se u saopćenju iz Sofije.

Borisova će u 11:30 sati primiti član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Podsjećamo da je prvog dana posjete Sarajevu, Borisov posjetio bazu NATO-a u Butmiru, gdje se susreo s komandantom EUFOR-a, general majorom Antonom Waldnerom i komandantom NATO štaba u Sarajevu, brigadnim generalom Robertom Hustonom, kao i s bugarskim kontingentom koji učestvuje u misiji EUFOR Althea.

U delagaciji, uz Borisova u službenoj posjeti BiH, su  zamjenici premijera Tomislav Dončev, Krasimir Karakačanov, te ministri transporta Ivajlo Moskovski i ekonomije Emil Karanikolov.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije