Premijer Bugarske stigao u dvodnevnu posjetu BiH

Fena
Premijer Bugarske stigao u dvodnevnu posjetu BiH
Premijera Republike Bugarske Boyka Borisova, koji je danas došao u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dočekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Premijer Borisov će se sutra, drugog dana posjete, sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, s kojim će razgovarati o unaprjeđenju ekonomske i regionalne saradnje te o euroatlantskim integracijama BiH.

Sutra je također planirano potpisivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade Republike Bugarske i Vijeća ministara BiH o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe. Sporazum će potpisati ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko i ministar transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Republike Bugarske Ivaylo Moskovski.

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg oba doma Parlamentarne skupštine BiH te susret s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH, a posjetit će i bugarski kontigent EUFOR-a.

U delegaciji Vijeća ministara BiH, uz predsjedavajućeg Denisa Zvizdića, bit će zamjenici predsjedavajućeg, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko te ambasador BiH u Bugarskoj Radomir Bogdanović.

Delegaciju Vlade Republike Bugarske, osim premijera Borisova, činit će zamjenik premijera Tomislav Donchev, zamjenik premijera za javni red i sigurnost i ministar odbrane Krasimir Karakachanov, ministar transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Ivaylo Moskovski te ministar ekonomije Emil Karanikolov i ambasadorica Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova-Karabasheva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije