Prekinuta sjednica NSRS, o neustavnom zakonu u srijedu

1
Radiosarajevo.ba
Prekinuta sjednica NSRS, o neustavnom zakonu u srijedu
Foto: Ringier / NSRS

Posebna sjednica Narodne skupštine RS prekinuta je, a njezin nastavak je određen za sutra ujutro. Tokom današnjega zasjedanja najviše se raspravljalo o zakonima o plaćama za radnike u javnom sektoru.

Ipak, najviše se čeka da pred poslanike dođe novi Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti, a koji tretira pitanje državne imovine, piše FTV.

I prije nego što Narodna skupština Republike Srpske izglasa sporni Zakon o nepokretnoj imovini, nižu se reakcije, ali i najavljuju buduće akcije. Jedni kažu da će, u slučaju da entitetski parlament usvoji Zakon, odmah podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, dok drugi pozivaju pravosudne institucije i Schmidta da zaustave Dodika u otimanju državne imovine.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Podsjetimo, ovaj zakon je već osporio Ustavni sud Bosne i Hercegovine. Politički predstavnici RS ponavljaju: pitanje imovine već je regulirano kroz Daytonski ustav.

Putem Twittera oglasio se i Milorad Dodik, predsjednik RS koji je kazao da predloženi zakon nije neustavan i da imovinu RS ne želi dijeliti sa BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije