Prekinuta nastava: Vjetar odnio krovove sa škola u Srebrenici i Maglaju

Radiosarajevo.ba
Prekinuta nastava: Vjetar odnio krovove sa škola u Srebrenici i Maglaju
Zbog olujnog vjetra u brojnim općinama širom Bosne i Hercegovine nastale su velike materijalne štete na javnim dobrima, a nakon rušenja munare u Tešnju, zabilježeno je i rušenje krovova sa škola u Srebrenici i Maglaju.

Prema informacijama Operativnog centra Civilne zaštite slična situacija je u brojnim općinama Zeničko-dobojskog kantona, a posebno je kritično u Maglaju gdje je vjetar u brojnim naseljima oštetio stambene objekte i Prvu osnovnu školu.

Zbog ove situacije nastava je prekinuta i učenici su vraćeni kućama.

Slična šteta nastala je i na području općine Srebrenica, gdje je vjetar jutros u 7 sati, kratko prije početka nastave, odnio krov s Osnovne škole Kosta Todorović u Skelanima, te je tom prilikom oštetio i dimnjak.

Također, oštećen je i krov na seoskoj školi u Sućesci, ali na svu sreću nije bilo povrijeđenih tokom ovih događaja, prenosi Srna.

Podsjećamo, u cijeloj BiH zbog opasnih meteoroloških prilika na snazi su meteoalarmi i upozorenja hitnih službi civilne zaštite zbog olujnih udara vjetara, čija brzina dostiže i 100 kilometara na sat.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije