Snažno nevrijeme u Banjoj Luci, vjetar srušio krovove s objekata

Radiosarajevo.ba
Snažno nevrijeme u Banjoj Luci, vjetar srušio krovove s objekata
Jak vjetar u posljednja dva dana načinio je veliku štetu na području Banje Luke, kao i u ostatku Bosne i Hercegovine, te je sinoć zabilježeno rušenje dva krova usljed udara vjetra.

Tačnije, u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci srušen je krov sa studentskog doma, dok je u naselju Obilićevo vjetar srušio krov sa jedne stambene zgrade, zbog čega je saobraćaj u ovom dijelu grada usporen.

Pored toga, vjetar je rušio stabla širom grada, te su zabilježene materijalne štete na brojnim vozilima. Posebno je zabilježen veliki broj srušenih stabala u dvorištu Osnovne škole Branko Ćopić, u naselju Borik.

Prema najavama meteorologa, ovo područje Bosne i Hercegovine i danas očekuje teška situacija, kada je riječ o naletima vjetra, te je najavljeno kako će i danas puhati jak, često olujni vjetar, brzine i do 100 kilometara na sat.

Zbog takvih najava na području između Banja Luke i Kneževa proglašena je vanredna situacija, a upaljen je i crveni meteolarm koji je aktivirao sve hitne službe u Banjoj Luci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije