Predstavnici Vlade Španije posjetili FIPA-u: Dogovorene nove inicijative za ulaganja i saradnju

0
Radiosarajevo.ba
Predstavnici Vlade Španije posjetili FIPA-u: Dogovorene nove inicijative za ulaganja i saradnju
Foto: FIPA / Posjeta iz Španije

Zamjenica direktora FIPA-e dr.sc. Sanja Bazina Crnokić sastala se danas sa g. Juan Jose Otamendi Garcia-Jalon, zamjenikom pomoćnika direktora Sektora za spoljnotrgovinsku politiku i ulaganje pri Ministarstvu privrede, trgovine i preduzetništva Kraljevine Španije i gđom. Anom María Mazo Martínez, šefom Ureda za privredu i trgovinu Ambasade Španije u Zagrebu.

Cilj posjete je poboljšanje trenutnih ekonomskih odnosa i saradnje između dvije zemlje.

Obje strane su se složile da prostora za unapređenje trenutne situacije ima i da je potrebno organizirati poslovne događaje s ciljem boljeg upoznavanja španskih privrednika sa poslovnim okruženjem i investicionim mogućnostima koje nudi Bosna i Herecgovina.

EURO 2024 | Nijemci siloviti na otvaranju prvenstva: Sjajni Elf potopio Škotsku

EURO 2024 | Nijemci siloviti na otvaranju prvenstva: Sjajni Elf potopio Škotsku

Tokom sastanka se razgovaralo o postojećim španskim investitorima u našoj zemlji, Aftercare programu koji FIPA provodi kao i o samoj ulozi Agencije u investicionom procesu.

Kandidatski status za člastvno BiH u EU je svakako bila neizostavna tema kada se govorilo o investicijama. Dr.sc. Sanja Bazina Crnokić je istakla spremnost prije svega bh.građana i države generalno za ulazak u Europsku uniju i dodala da je ovo momemat koji treba iskorititi za jaču promociju bh. potencijala i povećanje priliva investicija iz europskih zemalja.

Saradnja ove dvije institucije će se svakako nastaviti kroz realizaciju poslovnog događaja u oktobru ove godine u Sarajevu usmjerenog na promociju vina i obnovljivih izvora energije kojeg će organizirati institucije Španije, piše FIPA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije