Lidl i tržište BiH: Šta je neslužbeno doznala FIPA

9
Fena
Lidl i tržište BiH: Šta je neslužbeno doznala FIPA
Arhiv / Lidl / Ilustracija

*Ažurirano 5. maja u 16.46

Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini - FIPA potvrdila je Feni kako od Lidla nije dobila službenu obavijest o napuštanju tržišta BiH, no da neslužbeno doznaju da će nakon napuštanja našeg tržišta, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.

"Lidl nas nije službeno obavijestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete.

Dragan Bursać: A, kad će policajci iz Bihaća i Goražda biti raspoređeni na Zlatiboru i Kopaoniku?

Dragan Bursać: A, kad će policajci iz Bihaća i Goražda biti raspoređeni na Zlatiboru i Kopaoniku?

Međutim iz medija smo saznali da se oni ipak povlače iz BiH, jer su nezadovoljni određenim postupcima naših institucija prema jednom tako velikom investitoru kao što je Lidl", kazali su iz FIPA-e.

Napomenuli su kako FIPA nije imala direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tijekom 2021. godine.

Pritom su naglasili kako su neslužbeno doznali da su iz navedene tvrtke, kao razloge napuštanja našeg tržišta, naveli - presporu administraciju, previsoke cijene zemljišta na lokacijama za investiranje, te nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole.

"Također, neslužbeno smo obaviješteni da će nakon napuštanja našeg tržišta, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj", zaključili su iz FIPA-e.

*Ipak, u poslijepodnevnim satima oglasili su se iz kompanije Lidl BH te demantirali da napuštaju tržište BiH. Više o tome možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije