Predstavljeni kandidati Četvorke u Općini Stari Grad

0
E. M.
Predstavljeni kandidati Četvorke u Općini Stari Grad
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Predstavljanje kandidata Četvorke u Općini Stari Grad

U Sarajevu su danas predstavljeni kandidati "Četvorke" za načelnika Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i kandidati za Općinsko vijeće.

"Danas smo se okupili kako bi se nosioci lista ispred Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Socijaldemokratske stranke, Naše stranke i Naroda i pravde predstavili. ja sam načelnik već treći mandat, a danas ćemo na svečani način predstaviti nosioce lista i na taj način privodimo predizbornu kampanju kraju", kazao je novinarima Hadžibajrić.

Poslao je poruku biračima.

"Građani neka glasaju za Četvorku u Kantonu Sarajevu i ja se nadam da će to polučiti dobar rezultat. Odmah nakon ovoga idemo na promjenu kantonalne Vlade", istakao je Hadžibajrić.

Pojavile su se informacije da Centralna izborna komisija (CIK) BiH još nije utvrdila kako će glasati oni koji su u izolaciji, a broj je veliki. Hadžibajrić je rekao da su to "dječije bolesti koje se javljaju zadnje dvije-tri godine".

"I 2018. je zamijenjen birački odbor 48 sati prije izbora. Izgleda da je nekim ljudima, nažalost, ovaj COVID došao kao kec na desetku. Tu se otvaraju mnoga pitanja i mešetarenja na terenu. Vidjet ćemo koliko su oni spremni doskočiti na takav jedan izazov. ne bi trebalo biti velikih problema ukoliko imaju dobre ljude i operativce na terenu ili preko opštinskih odbora, da se to spusti na opštine. Znamo da će tim ljudi  trebat doći komisija na vrata, dati im listiće da glasaju, vrate to nazad i ti se listići prebroije. Ne vidim u čemu je to problem, tu jedino može biti problem to mešetarenje s komisijama koje će ići od vrata do vrata. Tu treba otvoriti oči da nam se ne bi desila 2018. godina sa biračkim odborima", kazao je Hadžibajrić.

Apelovao je na sve građane da se pridržavaju epidemioloških mjera, da izađu u što većem broju na glasanje.

Kazao je da je program Četvorke najviše baziran na programu načelnika Općine Stari Grad.

"Ovom prilikom bih posebno pohvalio sve stranke koje su dio Četvorke jer su se najviše nadovezivale na program koji sam ja radio za Općinu Stari Grad. To je iz praktičnih razloga. Ne možemo mi biti u koaliciji, a da imamo različite programe jer onda djelujemo kao raštimani orkestar. To je jedna prednost koja pokazuje da smo jedinstveni, s jedinstvenim program nastupamo", zaključio je Hadžibajrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije