Odluke / Predsjedništvo SBB-a isključilo Azema Cviku zbog podrške većine na čelu s SDA

14. 01. 2021. u 18:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 51

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) na današnjoj je sjednici u Sarajevu donijelo više mjera i zaključaka o reorganizaciji stranke nakon završenih Lokalnih izbora 2020. godine.

Jednoglasno je donesena Odluka o isključivanju Azema Cvike, vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, iz članstva SBB-a.

"Odluka Cvike da podrži većinu sa SDA na čelu je utoliko teža što je njegov glas bio odlučujući da SDA zadrži većinu u tom Općinskom vijeću", navodi se u saopćenju SBB-a.

Naglašeno je da je rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH još prilikom podnošenja ostavke Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti BiH, donijelo Odluku o prestanku koaliranja sa SDA na svim nivoima. Jedini je, kako se ističe u saoopćenju, izuzetak Vlada FBiH u tehničkom mandatu, gdje nije moguće povući ministre SBB-a jer bi to značilo da Vladu FBiH praktično može preuzeti HDZ BiH.

Predsjedništvo SBB-a, navodi se u saopćenju, pozvalo je SDA i HDZ BiH da što prije formiraju novu Vladu FBiH, u kojoj neće biti ministara iz SBB-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)