Predsjednik PDP-a na poziv Republikanske stranke boravio u SAD

Radiosarajevo.ba
Predsjednik PDP-a na poziv Republikanske stranke boravio u SAD
Predsjednik PDP Branislav Borenović, na poziv Republikanske stranke, boravio je u Klivlendu i tokom konvencije republikanaca razgovarao sa zvaničnicima ove stranke, senatorima, kongresmenima i guvernerima o spoljno-političkim izazovima.

"Većina republikanaca potvrdila je da Balkan nije među njihovim prioritetima i da očekuju da Donald Tramp Ameriku okrene stvarnim potrebama američkog naroda, bezbjednosti građana i beskompromisnoj borbi protiv radikalnog islamskog terorizma.

Borenović je prisustvovao i Izvršnom komitetu Internacionalne demokratske unije (IDU) koja okuplja partije desnog centra iz cijelog svijeta. Borenović je istakao potrebu da se zajedničkim snagama sa nultom tolerancijom djeluje protiv terorizma, pošasti koja predstavlja najveću prijetnju savremenom svijetu", navodi se u saopćenju i dodaje da je prisustvo Partije demokratskog progresa republikanskoj konvenciji i Izvršnom komitetu IDU potvrda značaja koji ova partija ima u međunarodnim okvirima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije