Predsjednik Asocijacije mladih SNSD-a prozvan jer mu je ocu ime Esad

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Asocijacije mladih SNSD-a prozvan jer mu je ocu ime Esad
Radovan Kovačević, član Glavnog odbora SNSD-a, povodom nedavnog prozivanja Denisa Šulića, predsjednika Mladih SNSD-a, a koje je došlo iz SDS-a, žestoko je kritizirao ovu stranku.

"Imenom i prezimenom, ali i kao član Glavnog odbora SNSD-a, želim poručiti kolegama iz SDS-a – treba da se stidite. Mislio sam da SDS ne može pasti niže, ali se vi uvijek potrudite da nam dokažete kako za vas nijedno dno nije dovoljno nisko. Niko i nikada iz SNSD-a nije prozivao ili etiketirao bilo koga u RS-uj na nacionalnoj osnovi", naveo je Kovačević, prenosi Atv.

Istakao je da je ponosan na činjenicu da je Denis predsjednik omladine njegove stranke, jer je upravo on dokaz da se isplati biti pošten, marljiv i posvećen.

"A s obzirom na to da imam tu sreću da poznajem Esada Šulića, siguran sam i da je Denis i te kako ponosan što je njegov sin. S druge strane, vi nemate na šta biti ponosni. Naprotiv", zaključio je Kovačević.

Nedavno su se u SDS-u osvrnuli na činjenicu da je predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić, te posebno naglasili ime njegovog oca Esada.

"Zamislite nevjerovatnu situaciju da za predsjednika podmlatka Ku Klux Klana bude imenovan crnac, predsjednik Hitlerjugenda da bude Jevrej, Mladih SDA ili HDZ da bude Srbin… Teško zamisliti, ali upravo nedavno nešto slično se desilo sa Miloradom Dodikom i njegovim ultra-šovinističkim SNSD-om i njegovim ogrankom Mladih", napisano je, između ostalog, u nedavnom saopštenju OO SDS-a Teslić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije