Predsjednik Medžlisa o alkotestiranju imama kod Kreševa: Ovo je provokacija!

8
Radiosarajevo.ba
Predsjednik Medžlisa o alkotestiranju imama kod Kreševa: Ovo je provokacija!
FOTO: Facebook / Ovo je nečuveno

Nakon što je BiH vrlo brzo obišla vijest o bahatom ponašanju policajaca koji su u subotu navečer u mjestu Alagići kod Kreševa zaustavili imama A. B. te mu tražili da pristane na alkotestiranje, oglasio se za naš portal i Nermin Merhemić, predsjednik Medžlisa Kiseljak, pod kojeg potpadaju i kreševski džemati.

“Dotična tri policajca će u ponedjeljak i zvanično biti prijavljeni Unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK. Pazite, nije problem kontrolisanja, i mi smo ljudi, sve je to normalno. I mene je znala policijska patrola zaustaviti, ali ovo je bila očigledna provokacija. Kreševo je malo, ovog imama svi znaju. Nikad ranije nije bilo problema, imam je pokazao i iskaznicu, ali uzalud, znali su da je sveti mjesec, ali su ga ipak tjerali da radi alkotest. To je nečuveno”, kazao je Merhemić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, policijska patrola je u subotu u večernjim satima zaustavila automobil kojim je upravljao A.B. tražeći dokumente i potvrdu za kretanje, a zbog nastupanja policijskog sata u okviru epidemioloških mjera.

Nakon što je imam pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da pristupi alkotestiranju.

U patroli su navodno bila tri policajca. Efendija je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je bio negativan (0,00 promila).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije