Imama kod Kreševa zaustavila policijska patrola i tražila mu alkotest

6
Radiosarajevo.ba
Imama kod Kreševa zaustavila policijska patrola i tražila mu alkotest
Foto: Ma / Ilustracija

Nesvakidašnja situacija desila se u subotu navečer u mjestu Alagići kod Kreševa kada je policijska patrola zaustavila imama A. B. koji teravih namaz klanja u džematu u Crnićima te su mu tražili da pristane na alkotestiranje. 

O ovom incidentu upoznat je i portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

“MUP SBK je poduzeo mjere i radi na ovom slučaju. Zaprimili smo ovu dojavu i čim smo saznali za ovo, radimo po navedenom događaju, kako bismo provjerili sve informacije i ispitali okolnosti i činjenice”, kazao je Hodžić za Radiosarajevo.ba.

Baš kada je krenuo na teravih namaz u 21:05 sati, policijska patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao A.B. tražeći dokumente i potvrdu za kretanje a zbog nastupanja policijskoh sata u okviru epidemioloških mjera.

Nakon što je imam pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da pristupi alkotestiranju, piše mahalla.ba.

U patroli su navodno bila tri policajca koji su kazali da znaju da je ramazan, ali da mora raditi alkotestiranje.

Efendija je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je bio negativan (0,00 promila).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije