Predsjednik CIK-a: Raspisat ćemo izbore, ali bez prevelikog oduševljenja

5
Radiosarajevo.ba
Predsjednik CIK-a: Raspisat ćemo izbore, ali bez prevelikog oduševljenja
Foto: AA / Suad Arnautović

Centralna izborna komisija (CIK) BiH sutra će donijeti odluku o raspisivanju i održavanju opštih izbora u BiH, najavio je predsjednik Centralne izborne komisije Suad Arnautović.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović ranije je najavio da će CIK, uprkos brojnim spekulacijama u javnosti, postupati u skladu s odredbama Izbornog zakona, te da će izbori biti raspisani na vrijeme.

"Mi smo zakazali sutra sjednicu u deset sati. Donijet ćemo odluku o raspisivanju izbora u oktobru kako je to propisano Izbornim zakonom - da se izbori održavaju prve sedmice u oktobru, a da se raspisuju najmanje 150 dana prije tog dana. Dakle, kad se kalendar poklopi, a to je sutra.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Mi ćemo s jednim, doduše, malo, neću reći oduševljenjem - prevelikim oduševljenjem, ima jedan osjećaj mali, gorki zbog nedostatka sredstava koja nisu obezbijeđena, ali idemo u tom pravcu da organizujemo izbore ove godine", naveo je Arnautović za N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije