Predrag Kojović sevdalinkom iskazao podršku Povorci ponosa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Predrag Kojović sevdalinkom iskazao podršku Povorci ponosa u Sarajevu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Predrag kojović i Nermin Nikšić

Na sarajevskom političkom "nebu" danas je izuzetno vruće, a razlog je najavljena Povorka ponosa koja bi trebala biti održana osmog septembra u prijestolnici Bosne i Hercegovine.

Sve je počelo saopćenjem stranke Narod i pravda, iz koje su pozvali organizatore da još jednom preispitaju namjeru i potrebu organiziranja prve bosanskohercegovačke povorke ponosa koja je zakazana za septembar u Sarajevu. Iz Naroda i pravde ističu da u ionako uzavreloj političkoj situaciji u BiH bilo kakva eskalacija može izazvati negativne posljedice.

Nakon Naroda i pravde oglasili su se i iz Stranke Demokratske Akcije, a poručili su da je SDA od početka protiv održavanja Parade, te da je "NIP-ov ministar Katica, zajedno sa premijerom Fortom, davao punu podršku Paradi i garantirao njeno održavanje", kada su oni tražili njeno otkazivanje.

O Povorci ponosa oglasio se premijer Forto, a poručio je da će "kao premijer Kantona učinit sve da svi građani i građanke ovog Kantona budu ravnopravno tretirani, da imaju pravo na okupljanje i da uživaju zaštitu policije".

Lider Naše stranke iz koje dolazi i premijer Forto, Predrag Kojović bio je malo slobodniji i nije se držao formalnih saopćenja. Podršku Povorci ponosa iskazao je sevdalinkom na svom Facebook profilu. "Snijeg pade, na behar na voće, neka ljubi, ko god koga hoće", poručio je Kojović.

 

Facebook status Kojovića - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije