Sarajevo / O Povorci ponosa se oglasila i SDA: Mi smo od početka protiv održavanja Parade

23. 08. 2019. u 16:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 129

Nakon što se danas o Povorci ponosa koja u septembru treba biti održana u Sarajevu oglasila stranka Narod i pravda, a potom i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, uradio je to i KO SDA Sarajevo.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Podsjećamo da je upravo Narod i pravda, preko svog ministra unutrašnjih poslova Admira Katice, dala odobrenje za organizaciju Parade ponosa, a što je potvrđeno i na sastanku ministra Katice, premijera Edina Forte sa organizatorima Parade 26. jula 2019.

SDA je od početka protiv održavanja Parade, a kada smo pozivali da se događaj otkaže, NIP-ov ministar Katica je, zajedno sa premijerom Fortom, davao punu podršku Paradi i garantirao njeno održavanje", istaknuto je iz SDA.

"Ako Narod i pravda želi otkazivanje Parade, onda neka to traže od svog ministra Katice i Ministarstva unutrašnjih poslova koje kontrolišu, te neka rašičiste to pitanje sa svojim koalicionim partnerima iz SDP i Naše stranke koji se identificiraju sa Paradom, kao promocijom vrijednosti za koje se zalažu.

Sve osim toga, predstavljat će još jedan pokušaj stranke NIP da u javnoj percepciji izbjegnu odgovornost za svoje odluke, koje kadrovi NIP-a donose po licemjernom principu – jedno pričaj, a drugo radi", saopćeno je iz Stranke Demokratske Akcije.

KOMENTARI (4)