Predmet Dženan Memić: Odgođeno ročište, vještaci iz BL nisu završili nalaz

N. Ka.
Predmet Dženan Memić: Odgođeno ročište, vještaci iz BL nisu završili nalaz
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Izet Feraget, advokat porodice Memić

U Kantonalnom sudu u Sarajevu odgođeno je ročište u predmetu „Dženan Memić“, jer vještaci iz Banje Luke nisu završili nalaz.

Prema informacijama do kojih smo došli, ročište je odgođeno za 30. septembar u 10 sati. Ovu informaciju nam je potvrdio i advokat porodice Memić Ifet Feraget, nakon izlaska iz Kantonalnog suda. 

"Razlog leži na strani vještaka. Prošlo je i suviše vremena otkako su dobili nalog za vještačenje. Treba sačekati i čuti koji je pravi razlog, da li su u pitanju godišnji odmori ili bolest. Ne želim da vjerujem da je i dalje u pitanju kupovanje vremena, imajući u vidu da je otvorena istraga. Nadam se da će nalaz biti što prije gotov. Nešto ima sigurno, sačekat ćemo", kazao je Feraget.

Na današnjem ročištu vještaci su trebali predstaviti nalaz ponovljenog vještačenja koje su vršili na mjestu gdje je Dženan Memić stradao. U ekipi su bili i vještaci medicinske struke.

Podsjetimo, ovo je drugo odgađanje ročišta ponovljenog suđenja u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferović koji su prvostepenom presudom oslobođeni za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao, a poslije preminuo Dženan Memić, odnosno za neukazivanje pomoći.

Slučaj stradanja Dženana Memića, kako je jučer saopćeno nakon sastanka, trebalo bi preuzeti Tužilaštvo BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije