Feraget: Nećemo ići u javnost niti sa jednim detaljem istrage u slučaju Dragičević

Radiosarajevo.ba
Feraget: Nećemo ići u javnost niti sa jednim detaljem istrage u slučaju Dragičević
Foto: AA / Protesti za Davida Dragičevića

Član međunarodnog advokatskog tima koji radi na slučaju ubistva mladog Banjalučanina - Davida Dragičevića, Ifet Feraget potvrdio je u razgovoru za Radiosarajevo.ba da će se u srijedu ovaj tim sastati sa glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banja Luka - Želimirom Lepirom.

"U srijedu ćemo imati radni sastanak sa glavnim tužiteljem, a ukoliko bude potrebe mi ćemo se nakon toga obratiti medijima. Vidjet ćemo, sve zavisi od sastanka, možda čak i nećemo. To je jedan u nizu radnih sastanaka sa Tužilaštvom. Mi kao advokatski tim nećemo ići u javnost niti sa jednim detaljem koji se tiče istrage u ovom predmetu kako bi zaštitili samu istragu", rekao je Feraget.

Istaknuo je da advokatski tim neće ići u javnost sa informacijama o slučaju i dodao da će pokušati vratiti istragu u zakonske okvire.

"Mi ćemo se sastati sa tužiocem Lepirom. Naš je cilj da vratimo istragu u zakonske okvire. Nikakav detalj, ništa nećemo iznositi. Recimo do čega smo došli, ili do čega su oni trebali doći. Bilo bi to neozbiljno, a mi nismo ovo uzeli da pravimo neki reality show. Želimo stvarno pomoći tim ljudima", rekao je Feraget.

O tome da li se u istragu uključio i američki FBI, Feraget je istaknuo da on ne može dati odgovor na to pitanje. Danas je Banjoj Luci trebao biti održan sastanak američke administracije s Lepirom, ali je sastanak otkazan. Iz američke ambasade istaknuli su kako se sastanak otkazuje zbog drugih obaveza, prenosi Srpskainfo.com.

Podsjetimo, Alenu Kukiću (36) iz Banja Luke određen je pritvor zbog sumnje da je manipulirao dokazima u slučaju ubistva mladića Davida Dragičevića, a osumnjičenom je određen jednomjesečni pritvor.

U međuvremenu predsjednik Repulike Srpske poslao je poruku Draženu Dunđeru, kandidatu NDP-a iz Bileće, a Davoru Dragićeviću je poručio kako će osmog marta morati napustiti Trg Krajine u Banjoj Luci.

"Čuo sam da mi ovaj ovdje neki Dunđer prijeti. Kažite mu da se prestane za****vati da se ja ne bi za****vao s njim. Kaže jedini način da se zaustavi Milorad Dodik i da ne pobijedi je da onaj u Banjaluci kao nešto uradi. Šta će on uradit'. Iznio krevet na trg i misli da je frajer. Osmoga više neće biti ondje", rekao je Dodik na predizbornom skupu u Bileći.

Podsjećamo, David Dragičević iz Banje Luke je nestao u noći sa 17. na 18. marta 2018. godine, nakon što se udaljio od obiteljske kuće. Pronađen je 24. marta u rijeci Crkveni od kada je njegova smrt pokrenula brojne rasprave i proteste. Članovi njegoveobitelji i prijatelji tvrde da je ubijen, a nadležne institucije navode da u njegovoj smrti nema kaznenog djela. Njegov otac Davor Dragičević podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te je rekao da posjeduje dokaze da se određene stvari montiraju u vezi sa smrću njegovog sina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije