Predmet "Bosnalijek": Određen jednomjesečni pritvor Nedimu Uzunoviću

0
J. Ć.
Predmet "Bosnalijek": Određen jednomjesečni pritvor Nedimu Uzunoviću
Fena / Nedim Uzunović

Iz Tužilaštva BiH za portal Radiosarajevo.ba je potvrđeno da je određen jednomjesečni pritvor Nedimu Uzunoviću, direktoru kompanije Bosnalijek, koji se tereti za organizovani kriminal, sklapanje štetnih ugovora i pranje novca.

Tužilaštvo BiH je pritvor zatražilo zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni Nedim Uzunović mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Obrazlažući prijedlog za određivanje pritvora, tužiteljica Enisa Adrović je jučer kazala da istraga obuhvata 30 osumnjičenih lica te da se prvi dio odnosi na period kada je Uzunović bio direktor predstavništva "Bosnalijeka" u Moskvi (Rusija), dok se drugi dio odnosi na period kada je već bio generalni direktor "Bosnalijeka", i da je riječ o vremenskom periodu od 2005. do 2017. godine.

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Kako je ranije navela, Uzunović je vlasnik "Impericon Alliance Corporation" sa sjedištem na Sejšelima koja je "Bosnalijeku" vršila navodne marketinške i konsalting usluge, prilikom čega je novac iz "Bosnalijeka" prebacivan na račun ove korporacije, koja, kako je kazala Adrović, nije vršila takve usluge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije