... / Oglasili se iz Bosnalijeka: Na raspolaganju smo, osiguran nesmetan rad

06. 12. 2021. u 10:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iz najveće bh. farmaceutske kompanije Bosnalijek oglasili su se o pretresima koje pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rade u njihovim prostorima.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vezano za istražne radnje koje se provode u kompaniji Bosnalijek, ovim putem ističemo da u potpunosti stojimo na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u Bosni i Hercegovini.

Takav odnos potvrđen je i ranije jer je u više navrata u proteklim godinama predata sva tražena dokumentacija i osigurana potpuna saradnja sa svim istražnim i kontrolnim organima.

Bosnalijek je najveći domaći proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera u branši koji uspješno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država te zapošljava više od 800 radnika.

U posljednje dvije godine, koje je obilježila pandemija COVID-19, Bosnalijek je u potpunosti fokusiran na osiguranje potreba domaćeg tržišta i učinit ćemo sve da tu svoju stratešku ulogu za Bosnu i Hercegovinu i sve naše građane potvrdimo i očuvamo i u narednom periodu.

Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere da bi se osigurao nesmetan nastavak rada i održavanje svih poslovnih procesa", naveli su u saopćenju iz Bosnalijeka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)