Predložen pritvor za 10 osumnjičenih u akciji "Kontakt"

0
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za 10 osumnjičenih u akciji "Kontakt"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Osumnjičeni ispred MUP-a KS (arhiv)

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložile su Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za pet osumnjičenih osoba iz predmeta općeg kriminala koji se terete za krivično djelo Udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba osiguranja i krivotvorenje isprave.

Za tri policijska službenika MUP-a KS i jedno fizičko lice u predmetu privrednog kriminala predloženo je određivanje jednomjesečnog pritvora.

Predložene su i mjere zabrane za još tri policijska službenika koje podrazumijevaju zabranu približvanja radnom mjestu i zabrana obavljanja dužnosti policijskog službenika.

Za osmog osumnjičenog iz predmeta privrednog kriminala, predloženo je određivanje pritvora i raspisivanje potjernice, budući da se nalazi u bjekstvu.

Navedeni se sumnjiče za koruptivna krivična djela koja su počinili udruženo i to - zloupotreba položaja, zloupotreba osiguranja, prevara, oštećenje tuđe stvari, primanje dara i drugih oblika koristi te davanje dara i drugih oblika koristi.

Pritvori za sve osumnjičene su predloženi zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, potom ometati krivični postupak te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije