Fingiranje saobraćajnih nezgoda: Privedena 31 osoba - od toga 6 policajaca

3
Radiosarajevo.ba
Fingiranje saobraćajnih nezgoda: Privedena 31 osoba - od toga 6 policajaca
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Osumnjičeni ispred MUP-a KS (arhiv)

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode akciju kodnog naziva "Kontakt" koja je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i 9 na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja.

"Akcija Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi se u saradnji sa kolegama iz Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protivzakonitog ponašanja policijskih službenika.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Do ovog momenta u službene prostorije je privedeno ukupno 31 lice, od čega je šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

Nad istim se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Kako piše Istraga, policija je upala i u nekoliko osiguravajućih društava.

Većina osumnjičenih policajaca je s područja Policijske uprave Stari Grad.

Istraga u ovom predmetu traje nekoliko mjeseci. Po naredbi nadležnog suda prisluškivani su telefoni nekoliko policajaca.

Tako se došlo do saznanja da je postojala organizirana grupa koja je fingirala saobraćajne nezgode na osnovu kojih je naplaćivala oštete.

Na udaru ove grupe su najviše bili stranci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije