Osumnjičeni za fingiranje saobraćajnih nezgoda predati u Tužilaštvu KS

0
Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za fingiranje saobraćajnih nezgoda predati u Tužilaštvu KS
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Osumnjičeni ispred MUP-a KS (arhiv)

U jučerašnjoj akciji "Kontakt", uhapšene su 34 osobe, od čega je njih 12 zadržano u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode.

Od ovog broja, njih šestero su policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, 12 osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji kodnog naziva 'Kontakt' predati su u nadležnost Tužilastva KS. Među njima je i šest policijskih službenika MUP-KS. Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuci tužioci odlucit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenima", navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Podsjetimo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo sproveli su akciju kodnog naziva "Kontakt" koja je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe.

Izvršeni su pretresi na ukupno 38 lokacija - 29 na području Kantona Sarajevo i devet na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja.

Istraga u ovom predmetu traje nekoliko mjeseci. Po naredbi nadležnog suda prisluškivani su telefoni nekoliko policajaca

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije