Oglasili se iz MUP-a KS o današnjoj velikoj akciji vezanoj za fingiranje nezgoda

2
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz MUP-a KS o današnjoj velikoj akciji vezanoj za fingiranje nezgoda
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Privođenje u akciji 'Kontakt' (arhiv)

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode akciju kodnog naziva "Kontakt" koja je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vršili su se pretresi na ukupno 38 lokacija.

29 na području Kantona Sarajevo i 9 na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Tako se došlo do saznanja da je postojala organizirana grupa koja je fingirala saobraćajne nezgode na osnovu kojih je naplaćivala oštete.

Na udaru ove grupe su najviše bili stranci.

"U vezi današnje akcije slobode su lišena ukupno 34 lica, od toga policija Kantona Sarajevo je lišila slobode 27, a policija MUP-a RS 7.

Od ukupno lišenih 34 lica, nakon kriminalističke obrade iz službenih prostorija su otpuštena 22, dok je u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode zadržano 12 lica", kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS šest od ukupno 12 zadržanih u pritvoru su pripadnici policije.

Istraga u ovom predmetu traje nekoliko mjeseci. Po naredbi nadležnog suda prisluškivani su telefoni nekoliko policajaca

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije