Prkačin: Bošnjaci su doveli do toga da protiv sebe imaju dva kršćanska naroda

17
Radiosarajevo.ba
Prkačin: Bošnjaci su doveli do toga da protiv sebe imaju dva kršćanska naroda
PrtScr / Ante Prkačin

Ante Prkačin, saborski zastupnik desničarskog Domovinskog pokreta i general HOS-a, govorio je u ime Kluba zastupnika DP-a u Saboru Hrvatske, dotaknuvši se i Bosne i Hercegovine.

Na početku izlaganja Prkačin je govorio o srpsko-hrvatskim odnosima.

"Premijer nam je podnosio Izvješće o radu Vlade. Spomenuo sam jedan značajan detalj koji često puta ovdje spomenem. Milorada Pupovca ovdje nema… Dakle, jedan neprecizan odnos hrvatske politike prema srpsko-hrvatskoj politici. Hrvatski Srbi su privilegirani, previše im se pažnje posvećuje", započeo je i nastavio:

Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

"A bosanskim Srbima koji su nam neusporedivo značajniji ne posvećuje se dovoljno pažnje. Meni je potpuno normalno da se prema srbijanskim Srbima zauzme čvršći stav, posebno da se prozove njihovo destruktivno djelovanje u Crnoj Gori prevođeno Srpskom pravoslavnom crkvom", prenosi Direktno.hr.

Odnos Srba i Hrvata u BiH je, kaže, "na čistijoj platformi nego je ikada igdje bio".

"Znate li zbog čega je tako? Zbog nepoznavanja prilika u BiH od strane međunarodne zajednice i zbog jednog potpuno pogrešnog ponašanja bošnjačkih, moram lijep izraz izabrati da ih ne uvrijedim, nacionalista, koji ne razumiju stanje u svom okruženju. Dovesti sebe u stanje da protiv sebe imaju dva kršćanska naroda, to je kao da im je netko navukao luđačku košulju", gotovo prijeteći je kazao Prkačin.

U čemu je, pitao se, bit problema u BiH?

"Hrvatska i srpska strana poštuju konstitutivnost naroda, a bošnjačka strana priča o građanskoj državi. Pričati o građanskoj državi nakon onako okrutnog građanskog rata… Rat u BiH počeo je agresijom JNA pod kontrolom Srba, a nakon toga pretvorio se u užasan građanski rat gdje su ubijani civili. Sva ta zvjerstva koja su se događala u BiH nisu nikakva pretpostavka za građansku državu. Onaj tko inzistira na građanskoj državi, taj nema čiste namjere"., rekao je.

Prisjetio se da je Ante Marković 1991. godine imao najuglednije Sarajlije uza sebe.

"Očekuju svi veliku pobjedu reformista, veliku pobjedu reformiranih komunista. Međutim, na izborima doživljavaju katastrofu. Nacionalističke stranke potuku ih do nogu. U jednoj takvoj državi inzistirati na ovoj građanskoj logici,može samo jedna potpuno neupućena krivo navedena međunarodna zajednica i romantizirani Bošnjaci koji, zapravo, čine neusporedivo veću štetu svome narodu, nego su to činili na početku rata. Navlače si luđačku košulju sukoba s dva kršćanska naroda pričajući priče o nekakvom ratu…", zaključio je Prkačin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije