Pravda za Dženana: U nedjelju memorijalna šetnja u Velikoj aleji

Radiosarajevo.ba
Pravda za Dženana: U nedjelju memorijalna šetnja u Velikoj aleji

U nedjelju u Velikoj aleji na Ilidži bit će održana Memorijalna šetnja za Dženana Memića u znak sjećanja na ubijenog mladića. Dženan Memić rođen je 11. augusta, a porodica je prošle godine organizovala Memorijalnu utrku. 

Ove godine utrke neće biti, a razlog je predstojeći Kurban Bajram, koji se obilježava upravo na dan kada je rođen Dženan Memić i kada je na rasporedu trebala biti utrka. 

Porodica Memić oglasila se kratkim saopćenjem povodom ovog događaja. 

"Zbog velikog broja upita za trku želimo da vas obavijestimo da smo, zbog obilježavanja Kurban Bajrama, odlučili da ove godine neće biti trka, nego samo šetnja u znak sjećanja na našeg dragog Dženana. Na kraju šetnje, ćemo odati počast ispred spomenika 'Ranjeni kamen'. Planirano je da se okupimo kod spomenika, u 19 sati i 45 minuta. Neizmjerno vam hvala, za svu vašu podršku", poručila je porodica Memić. 

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u. Njegov ubica još uvijek je na slobodi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije