Pravda za Davida: Ubice još uvijek nisu uhapšene

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Ubice još uvijek nisu uhapšene
PrtScr / Pravda za Davida

Grupa „Pravda za Davida“ i večeras se okupila u Banjoj Luci tražeći pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Poručili su i da će i dalje ostati mirni i dostojanstveni u svojoj borbi za pravdu.

Okupljeni su poručili da će nastaviti pružati podršku Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović u borbi za pravdu koju njihovo dijete zaslužuje. Zapalili su svijeće za dušu momka koji je nepravedno ubijen.

"Ni jutros ni sinoć ubice nisu uhapšene. Ja se iskreno nadam da će to biti večeras. Vidjeli smo večeras da se uvode drakonske kazne, za organizatore javnih skupova. Mnogo je pokazatelja da samo tonemo dublje u jedan totalitarni režim. Zakoni o javnom okupljanju, Zakon o javnom redu i miru i Zakon o policiji, su proslijeđene NSRS. Jedini razlog za te izmjene je Pravda za Davida. ", poručili su večeras okupljeni iz grupe „Pravda za Davida“.
 
Ozren jedan od članova grupe Pravda za Davida,podsjetio je sve šta se desilo na današnji dan prije tačno godinu dana u slučaju David Dragičević. 

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida".

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije